maandag 18 november 2013

Las Vegas dag 8 Marathon van Las Vegas

Dag 8 Zondag 17 november: De Marathon 

Na de wekker van 9.00 ben ik op mijn gemakje ontbijt beneden wezen halen. Lekker weer croissants , het was er niet zo druk als van de week. Na zo'n 20 minuten weer boven. Dit voor ons raam opgegeten en gekeken naar alle drukte buiten. Er rijden veel vrachtwagens met hekken rond. De marathon begint bij Mandalay Bay en gaat door heel down town en finished bij Venetian/ Mirage. Onze kamer ligt boven het opvang stuk van de renners na de finish. Dus waar ze een deken krijgen en eten en drinken. Er doen ruim 30.000 renners mee. We besloten een aantal dingen die we nog wilden kopen te gaan kopen en ik foto's compleet te maken. 


We begonnen dus richting de Venetian hier heb ik veel foto's nog gemaakt, maar een broek die we voor Willy wilde hebben niet in haar maat. Nadat ik geld had gepind en een briefje van $100,00 kreeg. Zijn we snel naar het casino gelopen om dit te wisselen. We hebben ontdekt dat je op die manier je grote biljetten klein kan maken. Er stond ook een medewerker met een buideltas om en die wisselde het voor me. Erg vriendelijk. 

Terug naar de winkels en langs de zingende gondeliers gelopen naar de volgende winkel. Ook daar was het uitverkocht. Jammer. Vanuit hier loop je zo het Palazzo in en ook daar foto's gemaakt en voor al van de prachtige kerstversiering met veel kerst rozen en witte pauwen. Heel mooi gedaan. Hier naar buiten gelopen en besloten we maar door Wynn en Encore te lopen. Dit blijven mooie hotels met mooie versieringen. Hier helemaal door heen gelopen en aan de andere kant eruit. We zijn langzaam terug gelopen richting Fashion Showmall om hier te lunchen, maar weer een lekker broodje bij Subway deze keer met tonijn smaakte erg goed. 


 
Hier in fashion show mall bij de ABC store voor willy en mij een lekkere huisbroek gekocht en verders wat souveniers als sleutelhangers en magneten. We lopen nu langs Mirage en zien de finisch van de marathon en wat voor spullen er daar allemaal al klaar staan zoasl energie drink, water, isolerende dekens. Verder langs Ceasar's waar we omgeleid worden en ik te veel opzij kijk en met mijn scheenbeen tegen een stenen bankje loop. Mooi aandenken aan Vegas deze blauwe plek. 

 
Verder langs het Bellagio en door het Cosmopolitan om foto's te maken naar Monte Carlo. Het is vandaag weer zonnig en een graad of 20, maar in de zon heerlijk met korte mouwen, maar in de schaduw missen we beide ons vest. Ach in Nl is het veel kouder. Bij Monte Carlo het ontbijt voor morgen geregeld. Ook in buffet vorm ook van onze spelpunten. Door richting NYNY en daar de loopbrug over naar MGM. 
Je ziet hier ook al veel lopers met hun nummers op. Ook veel grappig verkleeden mannen en vrouwen zoals, bruidsparen, Elvis, superhero's, Fred Flintstone en veel dames in felle kleuren met een petti coat. In mgm naar de winkel van het hotel geweest, waar Roberto een leuk tshirt had gezien alleen kloppen de maten niet. M is erg strak en L is veelste ruim. Dus weer niets. Langzaam gaan we terug lopen naar ons hotel met de nodige shopstops.We lopen erg tegen de richting in want veel renners moeten naar de startplek. 

We komen langs een foodcourt en nemen hier een heerlijk ijsje bij Dairy Queen beide de bananensplit flink ding maar smaakt erg goed. Door naar de coca cola store en hier kopen we nog dingen voor ons zelf, maar ook kadootjes. Roberto heeft een mooie map met pen om mee naar vergaderingen te nemen met ook nog een rekenmachine erin. Dus goed geslaagd ondertussen kijken we waar we vanavond zouden willen weten en we denken aan Twin Peaks bij bij Planet Hollywood hotel. 

 
 
 
We lopen op het gemak richting het hotel, zien onderweg 1 van de drink uitdeel plaatsen voor de renners en er staat een bandje te spelen. Vanaf een uur of 14.00 is de gehele Strip autovrij en rijden er alleen bussen af en aan met renners erin. Er staan nu ook overal hekken langs het parcour. Rond 15.45 zijn we op de kamer en hebben al de eerste renners langs zien komen, dit zijn de gene van de kwart marathon (10,5 km). Op de kamer heb ik even iets gedronken en me omgekleed in lange broek en trui met vest en ben rond 16.15 weer naar buiten gegaan en heb voor het hotel op een muurtje met meer mensen gezeten om naar de marathon te kijken. De laatste renners van de kwart marathon kwamen nog langs en er werdt geklapt en gejuicht. Als allerlaatste kwam een man aangelopen hij liep met een rijdend looprek en had 2 kunstbenen en ook aan beide kanten geen armen alleen stompjes. Hij liep dus ook de 10 km samen met vrienden. Erg mooi om te zien echt een kippenvel moment. Iedereen ging ook juichen en klappen voor hem en hij liet zijn looprek los en kwam naar ons toe om te high 5 met zijn stomp. Later zag ik op tv dat hij het heeft uitgelopen. Heel mooi om te zien. 
Nu was het wachten op de renners die starten om 16.30, de eerste waren rond 16.50 bij ons hotel eerst de wheelchairs deelnemers. Voorop liepen Afrikanen. Iedereen flink juichen en klappen ook zeker voor de eerste vrouw die langs kwam. Wat een mensen massa die langs komen, bij de start zijn verschillende vakken en elk vak start zo'n 2 minuten na elkaar. Je ziet van alles langs komen ook vele verschillende landen en allerlei outfitten. Ik heb tot rond 17.30 staan kijken en ben toen op d ekamer even een half uur met de benen omhoog gegaan. Wel op tv de marathon gekeken. Na het douchen zijn we op weg gegaan naar Twin Peaks, rond 18.30 zijn de laatste renners ons hotel gepasseerd en we zien bij de eerste drink uitdeel plaats dat het allemaal al weer opgeruimd en netjes is. De laatste tafels worden ingeklapt en de veegwagens rijden rond.

Bij de Twin Peaks (soort Hooters) moesten we 15 minuten wachten, ondertussen op tv football gekeken en Roberto keek rond naar alle dames in zeer korte houthakkers truitjes waar de borsten uitpuilen en zeer korte beige broekjes met daaronder lange sokken en uggs. 2 dames gingen ook nog even op de klimmuur klimmen. We werden naar onze tafel beneden gebracht een bankje weer en hadden een tv aan de muur op football. We werden door Madison geholpen (met flinke neptieten en veel tattoo's). We kozen beide voor de prime rib, dit kwam erg snel en smaakte goed en erg mals vlees. Verder met aardappelpuree erbij. 

Na het eten via de loopbrug de weg overgestoken naar Cosmopolitan om hier gratis te gokken. In het vliegtuig hadden we een promotie setje van dat hotel gekregen met een kaartje om voor $25,00 te gokken op de slotmachines aldaar. Je moest je inschrijven en kregen weer een spelerskaart met het bedrag erop. Toen het bedrag op was had ik $19,00 gewonnen en Roberto $17,00. Dus leuk gespeeld zo. We proberen nu terug te lopen maar gaan weer tegen de richting van de renners in. Er zijn er nu al veel gefinished en lopen met de dekens om naar de hotels. Voor Bellagio staan allemaal UPS busjes waar de spullen van de renners in bewaard worden en op achternaam opgehaald kan worden. Het lopen valt mee, gaan na Bellagio de hoek om en lopen naar het Rio hotel. Ligt wat van de Strip af. Dit heeft het thema Mardi Gras (carnaval). Het is een ruime 15 minuten lopen hierheen. Hier slagen we in 3 winkels voor kadootjes enzo. Verder is het hotel niet zo bijzonder van binnen. Dus lopen we op het gemak weer terug naar de Strip en zien de lichtjes eens van een andere kant. We besluiten tot slot om nog even de Ceasar's en de Forum Shops in te lopen. Hier kijken we nog in een paar winkels en slagen ook nog. Dus toch goed geslaagd vandaag. We lopen via de buitenkant terug naar het hotel en zijn rond 22.30 op de kamer. Mijn benen zijn er wel klaar mee.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten