zaterdag 16 november 2013

Las Vegas dag 7 dagje Downtown/ Old Vegas

Dag 7 Zaterdag 16 november Dagje Downtown

Met de wekker op 9.00 en na de gebruikelijke ochtendrituelen waren we rond 10.00 bij de bus naar Downtown. We namen de Deuce tot transportation station en vandaar uit liepen we naar de Gold and Silver Pawn shop bekend uit the pawnstars. Jammer genoeg was de grote winkel dicht t/m maandag 24.00 ivm filmopnames. Er was een klein express shopje open met wat souveniers dingen. Wel de buitenkant gefotografeerd en op de parkeerplaats stond een oude soort Ford (misschien wel van opa haha). 
Terug naar de bushalte gelopen en vandaar de bus Deuce naar het MOB museum genomen. Wat een prachtig gebouw aan de buitenkant en hier heeft echt de rechtbank en een bank ingezeten. Na de entree van $19,95 betaald te hebben werden we naar de 3e etage gebracht. Dat ging vooral over de immigratie en het ontstaan van de maffia door heel USA. New York was al bekend met gangs Ierse en Joodse, maar de Italianen brachten de maffia mee. De meeste kwamen aan in New York en verspreidde zich over USA. Het begon in begin 1900. Er zijn verschillende zalen met films te zien en veel foto's en vitrines met oude spullen. 


 


Hier gaat het ook over de drooglegging (verbod op alcohol) en hoe dat toch stiekem werdt gedaan net zoals gokken allemaal georganiseerd door de maffia. Er komen veel herkenbare namen langs. 
 

Op de 2e etage kom je eerst in de rechtszaal en zie je een film over hoe ze de grote bazen proberen te berechten onderleiding van Kefauver. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan en bewijs verzameld. Het is een erg mooie zaal, daarna zie je een stuk over hoe de maffia zich infiltreerde in Las Vegas en welke hotels door hun gebouwd zijn. Ook een mooie film en een aantal leuke foto's en originele ansichtkaarten en wat oude fiches van die hotels. 


Het hotel waar wij verblijven Flamingo is ook door een maffiabaas gebouwd en wel Benjamin "Bugsy" Siegel. Als je hier verder loopt kom je ook bij de zwarte kant van de maffia en wel de criminaliteit en moorden. Veel grote namen zijn vermoord door andere. ook was er een gedeelte over de invloed van de maffia op de politiek en bv. wie JFK heeft vermoord. 

Op de 1e etage is de ingang, kaartjesverkoop en loopt de tentoonstelling verder naar het nu (1990) Je krijgt een overzicht van alle grote namen in de loop der jaren, invloed van films/ Hollywood en welke films er gemaakt zijn. Je zag hier ook hoe een 'family'was opgezet met de boss, de vrouwen en de onderbazen en de gene voor de vuile klussen. En je komt uiteindelijk in de shop terecht. Wij hebben hier zo'n 2 uur rond gelopen en gekeken zeer interessant 

Na dit terug naar de Freemont Street gewandeld ligt er nog geen 5 minuten vandaan, hierdoor naar de bus stop gelopen en de bus naar Premium Outlet North genomen. Hier eerst bij de Subway een broodje gegeten. En daarna rond gelopen in verschillende winkels gekeken. Maar uiteindelijk alleen 2 spijkerbroek gekocht bij Levi voor maar $40,00 p/st. Het was super druk in het centrum, maar er zijn ook overal extra kortingsacties. Verder zit ook hier een disney outlet store. 

Terug de bus weer in tot aan de Stratosphere Tower, hier uitgestapt en rond 16.00 na alle veiligheidscontroles en tickets gekocht te hebben ($18,00). Nemen we de lift omhoog, zijn in 30 seconden boven. Op etage 108 heb je een 360 graden uitzicht achter glas. We waren rond 16.00 boven en zagen dus ook stukje zonsondergang. Want alweer een blauwe en zonnige dag , maar alleen met veel wind. Wel graad of 20, heb gehele dag vestje aangehad, maar wel kuitbroek. Na dit rond gekeken te hebben en gefilmd, de trap naar etage 109 genomen en hier kan je half rond buiten lopen en zijn ook de attracties 3 stuks. Maar door de harde wind erg koud dus snel weer binnen. Na dit alles de lift terug genomen en de bus richting hotel gepakt. 


Waren rond 17.00 uur weer op de kamer. Na ons uurtje relaxen ons gedouchd en klaar gemaakt, besloten we te gaan eten bij California pizza Kitchen in the Mirage. Kregen eerst het zure San Francisco brood vooraf. We hebben beide een soort spaghetti genomen. Smaakte goed, zaten samen op een bankje erg gezellig en keken op de schermen van de sportshoek van het casino. Dus allerlei ijshockey en football wedstrijden gezien. Na het eten nog even ons geluk beproefd, maar beide $10,00 kwijt. 


Dus maar gaan wandelen, eerst door de Forum shops en ceasar's palace daarna nog richting the miracle mill. Maar niets gekocht. Morgen gaan we weer verder wandelen en shoppen. Nu zitten we lekker voor het raam wat te drinken en te kijken naar al het verkeer op de Strip.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten