vrijdag 15 november 2013

Las vegas dag 5 Helicoptervlucht

Dag 5: 14/11/2013 De Helicopter vlucht 

De wekker ging gewoon weer om 9.00 en na het gebruikelijke ochtendpatroon gingen we rond 10.00 op pad. We liepen eerst het Quad (oude Imperial Palace) in dit is goed opgeknapt. En je herkent er bijna niets meer van terug. Daarna door naar het Harrah's om hier een bepaald standbeeld te fotograferen. Van 2 echte foute amerikanen met hun poedeltje met allemaal geld overal. Erg grappig. Daarna het Venetian in gelopen en oh wat is dit toch genieten. En het tweede hotel met kerstversieringen. Buiten op het plein, maar ook overal binnen. Mooie guirlandes en zo heel sfeervol. Langs de winkeltjes gelopen met de zingende gondoliers. Vanuit hier door het Palzzo ingewandeld en ook daar kerstversiering. Na een bezoek aan de Wallgreens voor pinnen en flesje water. Liep het tegen 11.30 dus tijd om iets te lunchen een lekker broodje bij Subway.


Richting ons hotel en daar nog even in de tuin gekeken naar de Flamingo's en het grote zwembad. Op de kamer even gerelaxt en dan me om gekleed en klaar gemaakt om richting het buur hotel Bally's te lopen. Hier werden we om 13.40 opgepikt om naar de helikopter gebracht te worden. Na een stop bij MGM. Kwamen we mooi op tijd aan bij het kantoor van Maverick. Hier werdt je opgeroepen, kreeg vlucht informatie en werdt je nogmaals gewogen. 

Onze piloot was Conor en verder zaten we met een gezin uit Ukraine die russisch spraken en bijna geen engels in de helicopter. Bij de helicopter werdt er nog een foto gemaakt en kregen we extra instructies voor onderweg. Ook moesten we ons reddingsvest om ons middel om doen. Wij zaten achterin het vliegtuig en hadden prachtig uitzicht over de stad en plots stopt het en is er alleen nog maar woestijn. Mojave woestijn. Verder zie je prachtige rotsen en kijk je ver. Je merkt helemaal geen weerstand en is eigenlijk als in een bus rijden qua gevoel. Na zo'n 20 minuten vliegen we over de vuurrode rotsen van statepark Valley of Fire prachtige zo diep rood. Na nog zo'n 20 minuten vliegen en vooral genieten zien we de bruine Colorado river en beginnen de hoge rotsen van de Grand Canyon, hier zien we ook de skywalk boven de canyon wat klein vanuit de lucht en vliegen we zo de canyon in tussen de rotsen door. Richting onze landingsplek. 

Wij gingen als eerste weg en komen als laatste aan en staan op een prive landingsplek met daar 2 picknick tafels en parasols. Uit de helicopter komt een koelbox met water/ frisdrank en champagne en voor ieder een bakje met gezonde snacks. Druiven, wortels, bleekselderij, stukje kaas en crackers. Ik geniet van mijn champagne en het prachtige uitzicht. De plek ligt in de schaduw maar de zon schijnt prachtig op de rotsen. We lopen een beetje rond en maken veel foto's en verder praten we met de piloot. Na zo'n 30 minuten is het tijd om te vertrekken. Nu gaan 2 andere voorin en we vliegen de Canyon weer uit richting de woestijn en na zo'n 20 minuten komen we bij de tankplek voor de helicopters. Ze landen daan allemaal en tanken en na 5 minuten vertrekken we weer. 

Nu zitten wij 2 voorin. De zonsondergang is begonnen en hij kleurt prachtig. Volgens Conor 1 van de mooiere van deze week, door dat we wolken hebben kleurt hij meer dan met een strak blauwe lucht. We komen weer bij Lake Mead het grootste gemaakte meer van USA en vliegen langs de Hooverdam, hier draaien we 180 graden zodat iedereen goed zicht heeft. Wat klein vanaf hier haha. Langzaam zien we de stad naderen met de lichtjes aan en gaat de zon verder onder. 

We komen terug bij Las Vegas en beginnen bij down town en vliegen zo over de Strip heen. Prachtig al die lampjes en herkenbare gebouwen, maar in 3 minuten is het ook voorbij. En vliegen we terug naar de landingsbaan. Het landen gebeurd heel zachtjes en mogen dan uitstappen en worden terug naar het kantoor gebracht. Hier neem ik de foto en de dvd wordt over 4-6 weken thuis bezorgd en koopt Roberto nog een souveniertje. We worden met een busje terug gebracht stappen uit bij Bellagio en lopen naar Flamingo. 


Zien nogmaals de fonteinenshow deels. Rond 17.30 zijn we terug en na ons gedouched te hebben lopen we naar het MGM om daar bij Rainforest Cafe te eten. Altijd een leuke sfeer met de dieren en de onweer. Ik heb een flinke spare ribs en Roberto een mix van kip en spare ribs. Smaakt ons goed. Na het eten ben ik erg moe en last van mijn benen, dus lopen via Aria, Chrystals shops en Cosmopolitan terug. Komen weer om 20.30 langs de fonteinen en weer Celine Dion. Terug op de kamer besluit ik de tijd te rekken door tv te kijken zie laatste stukje X factor en daarna nieuwe aflevering van Glee. Dat was echt weer super leuk. Zelfs nu met een travestiet erin. 


Ook ontdekte we dat as zondag de marathon van Las Vegas wordt gelopen en is de Strip van Mandalay t/m down town gesloten voor verkeer van 12 tot 24 uur. De marathon start om 16.30 en ze lopen dan dus met verlichting van de gebouwen. Het is bizar dat wij nu weer een marathon in ons reis hebben na vorig jaar Parijs en een 1/2 marathon in San Francisco.

1 opmerking:

  1. meis meis wat een belevenissen!!! Nu al zo ontzettend benieuwd naar je foto`s!!! Leuk om te lezen dat jullie t super hebben, geniet er nog even van! Liefs Mo

    BeantwoordenVerwijderen